tirsdag den 25. januar 2011

Jeg ved ikke om jeg gider

men nu gør jeg det altså nok alligevel snart igen.

Den sidste måneds tid har jeg bagt bere end 500 cupcakes - mini skal det vel lige nævnes inden det kommer til at lyde alt for ambitiøst. Omregnet til almindelige cupcakes (eller muffins, hvilket vel egentlig i teorien næsten er det samme) svarer det vel til omkring 125 styks.

En portion dej svarer vel sådan groft set til 50 mini/12 almindelige, så kan i selv regne ud hvor mange gange jeg har bagt...

Og hvorfor nu det?

Nu har jo en lille Kala i huset der snart skal døbes og intet er jo for fint til den unge dame der gør sig umage med at lade sin mor beholde sin nattesøvn (desværre er hendes storesøster en lille tryghedsnarkoman, så hun vågner helt af sig selv ved en 00:00 tiden og vil ikke sove andre steder end lige mellem sin mor og far - og helst på tværs af det hele. I nat vågnede jeg fx. fordi jeg på mystisk vis ikke kunne strække mig ud uden at komme til at sparke til noget blødt, hvilket faktisk var Kenneth der måtte lægge sig på tværs i fodenden af sengen for at kunne få søvn, men så fik jeg da varmet tæerne (det mindede mig faktisk lidt om dengang jeg boede hjemme og vi havde Newfoundlændere, som man også kunne putte sine tæer ind under, når man sad i køkkenet med de kolde klinker om vinteren - bortset fra at Kenneth ikke er så behåret)...).

Nå, men tilbage til lille Kala (der går under kælenavnet 'tyksakken' eller 'hende den lille tykke') der skal døbes sidst i februar.

Nu er det jo så rasende populært med cupcakes, så det er jo planen at lave et helt hav af dem i forskellige smagsvarianter og med forskellige farver glasur og eftersom det er en dåb skal det jo naturligvis være helt perfekt så jeg er gået i træningslejr for at finde de bedste opskrifter og de bedste icings - og det kræver virkelig den helt store guidede tur i kageverdenen at få det som man vil have det.

Jeg startede med at bage cupcakes efter AMOs opskrift der er at finde i deres fødselsdagsbagebog og var til at starte med meget megejstret, men nu hvor jeg har bagt dem et par gange er det nok kun deres vanille version der endnu er med i vinderteamet.

Til gengæld har jeg fundet en del rigtig lækre opskrifter på både cupcakes og icing på Sarahskager.dk, men som sædvanlig bliver opskriften altid liiige moderniseret lidt.

Nå, men al den eksperimenteren gør mig efterhånden noget træt i hovedet, når jeg tænker på alt det jeg stadig skal nå at bage før jeg ved hvad planen helt præcis er, for indtil videre har der været en del bøvl - især med icingen.

Jeg har lavet en flødeosteicing med peppermynte, men synes den blev for syrlig, så lavede jeg en peppermynteicing på smør og piskede æggehvider der bare blev for fedtet og tung hvorefter jeg droppede det med peppermynte og lavede en jordbæricing i stedet, men den blev for flydende og det samme skete for en citronicing lavet med flødeost *suk* Til gengælds lærte jeg med citronicingen, at man ALDRIG skal bruge fedtfattig flødeost (hvilket vist også var at læse i min statusopdatering på FB samme dag)...
Så hvad gør man så?

Man eksperimenterer selvfølgelig videre og håber man vil kunne opnå en vis grad af tilfredshed over sine kageresultater inden det er for sent (og her må jeg sende en venlig tanke til Rasmus Kofoed der lige har vundet titlen som Verdens bedste Kok og tidligere udtalte i tv at han havde lavet den samme ret hver dag siden i sommers for at gøre den perfekt - mere end hvad jeg nok nogensinde ville gide at gøre for en kage)...

Men egentlig burde jeg jo ikke klage over mit kageknokleri, det er næsten mere synd for Kenneth der gerne vil tabe sig...

søndag den 23. januar 2011

Jeg laver mad

Madlavning er ved at blive en passion og lysten til at fordybe mig er steget proportionelt med de antal år jeg har været gift.


Og det er mad på flere planer.

For et lille halvt års tid siden udvidede vi vores køkkengrejssamling med en fin lille Kenwood køkkenmaskine og den er virkelig begyndt at stjæle af den tid jeg ikke bruger på at 'lave' og -
måske nok det der går mest tid med - give mad til Kala...


Senest (ja, faktisk i dag) er der blevet lavet grove rødbedebrød og -boller på den efter en af mine yndlingsopskrifter fra Politikens nye Bagebog (hvilket rent faktisk er titlen på bogen, der nu er genudgivet som Politikens Bagebog - ironisk nok).

Hmm, ja, det er vel også lidt overdrevet at sige at det er efter deres opskrift, for jeg kommer altid liige til at improvisere lidt på hvilkensomhelst opskrift jeg nu går i gang med (senest også en strømpeopskrift), så rødbedebollerne var altså bare en almindelig grovbolleopskrift, der i sin første gæringsproces blev tilsat en ordentlig omgang fintrevne rødbeder, der var et levn fra vores superjuicer - men mere om den en anden gang.


Brødresultaten blev både smukt og lækkert, dog så skal man lige vænne sig til at det har en ret hæftig mørk pink/lilla skorpe, hvilket desværre ikke rigtig kan ses på billedet.

Det eneste jeg ville ønske var at jeg havde tilsat dejen noget peber, da det ville have sat prikken over i'et som en stærk kontrast til den søde rødbedesmag, men jeg klager absolut ikke over smagen der går rigtig godt med en god spegepølse.

...



Jeg tror fremover jeg kommer til at eksperimentere en del med brød og hvilke former man kan give dem, i torsdags var jeg inde i KOK i Bernikows Gård og blev lidt småforelsket i forskellige hævekurve der dog ikke lige skulle med hjem der...

- her ses brødet som Kenneth kalder sneglebrød og min far har valgt det graciøse navn hundelortebrød til...

Velbekomme

Mmmmmmarengs

Måske nok den korteste blog jeg nogensinde kommer til at lave, men jeg bagte altså marengs forleden og de så bare så himmelsk uskyldige ud at jeg blev nødt til at dele det med jer (og de smagte også godt...)