søndag den 30. december 2012

Søndagstur til stranden

Det er altså undervurderet, det med strandture om vinteren - også selvom det betyder at man hverken kan bade eller tage sol!
 

mandag den 17. december 2012

sygdom på sygdom på sygdom

og det er nok grunden til at her ikke sker så meget for tiden.
Vi skiftes ligesom bare allesammen til at være syge - med enkelte overlapninger, oven i købet.

Jeg er den der har været 'lettest' ramt med en mavesygdom, der var til at holde ud, hvis jeg lod være med at hækle når jeg kørte i tog og ellers ikke spiste noget som helst.

Manden har derimod været syg med alt lige fra halsbetændelse til kold lungebetændelse, ungerne har begge haft mavesyge (som mig) og halsbetændelse, hoste, feber og snot i litervis, men nu begynder det - forhåbentlig - at vende for os og jeg håber på, at når vi nu har været så ramt de sidste par uger, så får vi lov at slippe for sygdom af nogen art henover jul og nytår. Måske lidt naivt, men alligevel.

Herunder er et billede af weekendens julebag, inspireret af et billede fra Facebook.
Opskriften jeg bagte efter er en chokolade cupcake fra Sarahskager.dk, som jeg har bagt virkelig virkelig mange kager fra og pynten var temmelig let at regne ud - og sjov at være med til at lave for Yuki, hvis yndlingssang er den med Rudolf.







onsdag den 12. december 2012

hækling med fremgang

Hej, jeg hedder Ayoe og jeg er zpagettifan!

Sådan burde overskriften på dagens blog måske lyde, jeg har ellers været noget forbeholden overfor fænomenet, eftersom jeg syntes mange af de ting man kunne lave var enten grimme eller unødvendige, fx har de i Panduro en zpagettigrydelap hængende, som jeg synes ser enormt kluntet og upraktisk ud og mange af de tæpper man ser rundt om i bloglang er jeg heller ikke vild med, men så kom jeg i går alligevel til at købe nogle nøgler af 'garnet' og kunne slet ikke stoppe med at hækle før jeg havde brugt et helt nøgle op.
Jeg blev simpelthen fanget af hvor hurtigt et projekt skrider frem med en hæklenål i str. 12 samt det faktum, at jeg kan lave ting til mit hjem uden at skulle bruge et halvt liv på at blive færdig med det.

Overvejelserne går endda på at hækle et tæppe til vores slagbænk, så man hverken behøver at sætte sin varme popo på en kold træplade om morgenen eller skøjte rundt på nogle åndssvage havestolshynder fra Netto.

Lige nu er jeg dog i gang med et lille tæppe og jeg håber på at tre nøgler garn vil kunne dække mit forbrug til sådan en sag, for da jeg spurgte ekspedienten i Panduro, om hun vidste hvor mange nøgler jeg skulle bruge til et hæklet tæppe, svarede hun ' jeg strikker ikke, så det kan jeg desværre ikke svare dig på.' og så stillede jeg hende ikke flere af den slags spørgsmål...




tirsdag den 11. december 2012

træt tirsdag

I dag er vi vist alle sammen lidt trætte herhjemme. Jeg blev vækket lidt over to i nat af en febervarn Yuki og havde svært ved at falde i søvn igen bagefter, og da jeg så endelig sov havde jeg selvfølgelig mareridt - ikke én, men to gange.
Så på grund af den manglende nattesøvn slog jeg vækkeuret fra og vi sov alle til klokken otte.
 
Det er så dejligt med en langsom morgen af og til - og så kunne ungerne jo lige nå at åbne pakkekalender inden de skulle op til farmor og i vuggestue (hvilket bestemt ikke passede lillesøster, der også meget hellere ville med op til farmor).
 
I dag fik Yuki glaskugler

og Kala hjemmelavede bolde


Kala var glad for sine bolde i ca fem minutter, så ville hun også hellere have glaskugler og begyndte at stjæle Yukis, så jeg ved godt hvad der skal på hendes pakkekalender næste år, når hun er stor nok til at forstå, at det ikke er bolcher...

torsdag den 6. december 2012

Endnu en pakke til pakkekalenderen

og endnu engang er den dukkerelateret, jeg mangler dog stadig at få syet kjolen til Yukis dukke færdig, men så længe den er der inden den 12 går det nok.

Kjolen er syet af stof fra Stof 2000 og jeg overvejer at sy matchene julekjoler til ungerne, hvis jeg da kan få manden overtalt, han var nemlig ikke helt vild med det...


onsdag den 5. december 2012

fine sko til lillesøster

Og det er altså lillesøsterdukken jeg taler om, ikke Kala, som jeg ikke tror, jeg vil kunne overskue at hækle sko til, hun er nemlig så fræk, at man skulle tro hun havde en lille nisse i maven og ville bestemt ikke kunne stå stille til en fodopmåling med henblik på et par hæklede sutsko, selvom det ville være vældig fint!







tirsdag den 4. december 2012

Dagens patienter

Nu er det vist på tide at jeg får taget mig lidt sammen og opereret nogle af alle de dukkepatienter, der er kommet ind til mig i løbet af det sidste halve (!) års tid.


I går spurgte Yuki efter den lille dukke med knapper på fødderne, og hun lå altså på min hylde og manglede stadig det ene ben. Oprindelig røg hun på 'dukkehospitalet' fordi den ene fod var gået lidt op i en syning, men efter et par uger uden behandling var hun savnet og kom igen ned til sin dukkemor - og samme dag røg benet.



Derudover er der også balletkaninen, som kom i en fødselsdagsgave sammen med en meget fin gymnastikdragt. Kaninen bliver nok den der er sværest at reparere, for den er altså gået op i syningen lige under skørtet og det skyldes at satinen flosser, så her er planen at prøve med lidt lim og ekstra stof da der ikke er nogen mulighed for at sy - og ellers må det blive en pyntekanin. Der er også enkelte andre steder hvor satinen er ved at give sig. Æv!



Og til sidst er der Jytte.
Dukken jeg engang fik af min mormor, lavet efter en rigtig steinerdukkebog, som jeg også har stående på min reol.
Jytte er opkaldt efter min mormor og trænger allermest til at få samlet nogle masker op og blive stoppet hist og pist - og så kunne håret også godt tåle en kærlig hånd. Jeg har i noget tid gået og tænkt på om det måske endda skal blive til en helt ny paryk, men nænner det næsten ikke.

 
Det jeg synes der er mest fantastisk ved Jytte er hendes hoved, der for mig bare emmer af mormoressens - prikken over i'et er øjenbrynene, der vistnok er tegnet med en af min mormors makeup blyanter. Tænk at de ikke er blevet slidt helt af endnu!
Det eneste jeg mangler for at kunne komme i gang med hende er en matchene farve garn til kroppen, det ville jo være synd at stoppe hullerne med hvid eller lyserød, så jeg må på garnjagt en af de nærmeste dage.