søndag den 23. januar 2011

Jeg laver mad

Madlavning er ved at blive en passion og lysten til at fordybe mig er steget proportionelt med de antal år jeg har været gift.


Og det er mad på flere planer.

For et lille halvt års tid siden udvidede vi vores køkkengrejssamling med en fin lille Kenwood køkkenmaskine og den er virkelig begyndt at stjæle af den tid jeg ikke bruger på at 'lave' og -
måske nok det der går mest tid med - give mad til Kala...


Senest (ja, faktisk i dag) er der blevet lavet grove rødbedebrød og -boller på den efter en af mine yndlingsopskrifter fra Politikens nye Bagebog (hvilket rent faktisk er titlen på bogen, der nu er genudgivet som Politikens Bagebog - ironisk nok).

Hmm, ja, det er vel også lidt overdrevet at sige at det er efter deres opskrift, for jeg kommer altid liige til at improvisere lidt på hvilkensomhelst opskrift jeg nu går i gang med (senest også en strømpeopskrift), så rødbedebollerne var altså bare en almindelig grovbolleopskrift, der i sin første gæringsproces blev tilsat en ordentlig omgang fintrevne rødbeder, der var et levn fra vores superjuicer - men mere om den en anden gang.


Brødresultaten blev både smukt og lækkert, dog så skal man lige vænne sig til at det har en ret hæftig mørk pink/lilla skorpe, hvilket desværre ikke rigtig kan ses på billedet.

Det eneste jeg ville ønske var at jeg havde tilsat dejen noget peber, da det ville have sat prikken over i'et som en stærk kontrast til den søde rødbedesmag, men jeg klager absolut ikke over smagen der går rigtig godt med en god spegepølse.

...Jeg tror fremover jeg kommer til at eksperimentere en del med brød og hvilke former man kan give dem, i torsdags var jeg inde i KOK i Bernikows Gård og blev lidt småforelsket i forskellige hævekurve der dog ikke lige skulle med hjem der...

- her ses brødet som Kenneth kalder sneglebrød og min far har valgt det graciøse navn hundelortebrød til...

Velbekomme

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Billederne yder ikke brødet retfærdighed, det er meget flottere ivirkeligheden - og jeg må indrømme, det smagte virkelig godt, det er længe siden, jeg har fået et brød, der var så specielt og lækkert :-)