fredag den 24. august 2012

Ayoes guide til 20 minutters weekendopladning

Nu er der start studiestart (jeg er tyvstartet og så småt begyndt på min bachelor) og så skal man jo gerne se lidt godt ud, så i dag har jeg prøvet en billig og nem ansigtsmaske.
Faktisk har jeg lavet den selv med nogle ingredienser jeg næsten tør vædde på du også har derhjemme - ellers drikker du for lidt kamillete og spiser for lidt fiskefilet og det er der jo ikke nogen der har lyst til...
Og nej, det er ikke remoulade der skal bruges.

Ansigtsmasken er blevet 'anbefalet' af Dennis Knudsen dengang Rabatten stadig kørte på DR, så det er jo rent win/win for en som mig, der hverken har råd eller lyst til at købe de dyre produkter med de mærkelige ingredienser - selvom det som regel er dem der virker.

Du skal gå ud i dit køkkenskab og finde
1 spsk honning
1 spsk fint salt
1 spsk friskpresset citron (jeg brugte nu en økologisk færdigpresset FY MIG! Men det gik)

bland ingredienserne sammen, tvær dem godt ud i ansigtet med fingrene og lad den sidde i 15-20min. Undgå dog at komme for tæt på øjnene (det svier og ødelægger den fine hud) eller få det for langt ind i ørerne da det er svært at få ud igen - og få samtidig saltet gnubbet lidt rundt så masken exfolierer den gamle hverdagshud af.
Tag så hvad der bliver tilovers og brug på dine hænder (det behøver du ikke lade sidde, medmindre du virkelig ikke har noget at tage dig til) og brug fem minutter på at lade som om du vasker dine hænder virkelig grundigt, skyl så og put en god creme på.
Min oplevelse var at jeg fik ufattelig bløde hænder, blødere end de nogensinde før har været. Wauv!De er lige præcis klar til at nusse ungerne en hel weekend. Jeg bliver næsten misundelig på dem, altså ungerne og ikke mine egne hænder, det ville være lidt mærkeligt.

Nu skal du så sætte dig ind i sofaen og tænde for noget dejlig musik.
Tidsmæssigt har du ca 10-15 minutter tilbage til at slappe lidt af i, det betyder at du kan nå at høre
Adiago for strings, op. 11a med New Zealand Symphony Orchestra
eller
Spiegel im spiegel for violin and piano (1978) med Angela Yoffe og Vadim Gluzman.
Aaah, se dét er dejligt!

Skyl herefter ansigtet grundigt og put en god creme på - eller lav alternativt en ny maske af avocado, banan og mandelolie, hvis du har lyst til det.
Jeg valgte cremeløsningen eftersom jeg ikke gad lege mere med mad og vi var løbet tør for bananer...

Og nu er du klar til weekenden - om ikke andet, så har du overskud til at være fredagsflink ved ungerne og manden indtil kl 19 hvor Disneyshow begynder og du derfor ubemærket kan liste ud i køkkenet og kaste dig over de voksnes fredagsslik og cola og derved leve højt på sukkerrusen resten af aftenen.

Enjoy!

Ingen kommentarer: